سنگ نمای ساختمان پس از اینکه روی دیوار ساختمان نصب می شود به دلایل متعددی به مرور زمان شل شده و حتما ریزش سنگ نمای ساختمان را بالا می برد.
بعد از این اتفاق شما باید به فکر مهار سنگ نما به وسیله پیچ و رولپلاک با طناب و چسب و مواد محکم کننده باشید تا اتفاقی پیش نیاید.
عکس در حال کار بر روی طناب به صورت بسیار ایمن
وظیفه ما چیست؟
چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
روش های متعددی جهت جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان وجود دارد که به طور کلی به آن مهار سنگ نمای ساختمان می گویند که توسط یک نصاب ماهر و متخصص پس از تشخیص علت ریزش سنگ نما بهترین گزینه و راه حل را با مشورت کارشناسان عمران و ساختمان سازی انتخاب کرده و با استفاده از بهترین گزینه ها مهار کردن نمای ساختمان توسط پیچ و رولپلاک که بیشتر از بقیه روش ها کاربرد دارد، اقدامات پیشگیرانه و تعمیراتی را اجرا نموده تا ما هم شاهد یک ظاهر زشت یک ساختمان بوده و هم در معرض خطر ریزش سنگ نمای ساختمان بر روی خود باشیم. بنابراین این موضوع بسیار جدی است و در ساخت و سازها اهمیت پیدا کرده است.
استعلام قیمت در لینک قرمز زیر
هنگامیکه بنایی احداث می شود یکی از مهمترین قسمت هایی که باید مورد توجه قرار گیرد، بنای ساختمان می باشد. اینکه بنای ساختمان همراه با زیبا بودن ، باید مشخصات دیگری همچون مدرن بود، ایمن بودن و عایق بودن چه به لحاظ صوتی و چه به لحاظ حرارتی لحاظ شود تا در مصرف انرژی صرفه جویی شده و بنایی ایجاد شود که حس آرامش را به انسان منتقل کند.
وقتی که نمای ساختمان اجرا می شود، صد البته احتمال ایجاد مشکلاتی وجود دارد که مهمترین آنها ریزش سنگ نما می باشد که باید با اقدام پیشگیرانۀ جلوگیری از ریزش سنگ نما در مقابل آن باید از روش هایی بهره برد که مهمترین آنها عبارتند از مهار کردن نما، مهار کردن نمای ساختمان، استفاده از نصاب سنگ بنا که متخصص مهار کردن نمای می باشد. بنابراین جلوگیری از ریزش سنگ نما نیز از خدماتی است که شرکت های احداث ساختمان باید اجرا نمایند.
مهار کردن نما زمانی اجرا می شود که سنگ نما به دلایل متعددی شل شده اند و یا اینکه مهار کردن نما زمانی نیاز می شود که جلوگیری از ریزش سنگ نما هدف اجرای مهار کردن نما باشد. مهار کردن نما و نیز مهار کردن نمای ساختمانی جهت جلوگیری از ریزش سنگ نما توسط روش های مختلفی اجرا می شود که به مهمترین آنها اشاره می کنیم.
در مهار کردن نما به روش اجرای سنگ پلاک در دیوار توسط نصاب سنگ نما اصولی تخصصی دارد که باید توسط نصاب سنگ نما در مهار کردن نما رعایت شود. دلایل زیادی باعث ریزش سنگ نما می شود که در این موقعیت قبل از ریزش سنگ، مهار کردن نما توسط نصاب سنگ بنا ضروری می باشد.
در مهار کردن نما توسط نصاب سنگ نما گام نخست این است که سنگ به اندازۀ سنگ جدا شده بریده شده و در حالیکه فضای بین دیوار و سنگ که می تواند ۲ الی ۳ سانتیمتر باشد توسط نصاب سنگ نما توسط دوغابی از ماسه و سیمان با عیار ۴۰۰ کیلوگرم در متر مکعب پر می شود.
وقتی که این دوغاب بین سنگ و دیوار خشک می شود یک چسبندگی به مقدار کافی بین سنگ و دیوار و دوغاب ریخته شده توسط نصاب سنگ نما، ایجاد می گردد و سنگ در جای خود ثابت می شود.
ولی اگر این چسبندگی از بین برود سنگ در جای شل شده و از دیوار جدا می شود. بنابراین در مهار کردن نما وجود سنگ مناسب و نصاب سنگ بنای باتجربه و ماهر از ضروریاتی می باشد که باید رعایت شود. ولی جهت جلوگیری ریزش سنگ نما توسط نصاب سنگ نما باید اقدامات پیشگیرانه ای لحاظ شود.
در مهار کردن نمای ساختمان از چنگک اسکوپ استفاده می شود و این چنگک اسکوپ، یک قلاب کوچک از آلیاژ فولاد زنگ نزن(Stainless Steel) است که همانطور از اسم آن مشخص است، زنگ نزن است و دچار خوردگی (Corrosion) نمی شود.
در این روش مهار کردن نما، نصاب سنگ نما تلاش می کند سنگ پلاک را در جای خود ثابت و محکم سازد تا جلوگیری از ریزش سنگ نما اجرا و عملی شود.
در روش مهار کردن نمای ساختمان، سنگ بریده شده به اندازۀ سنگی که از دیوار جدا شده است، در محل خود نصب شده و دوغاب بین دو سنگ ریخته می شود و چنگک به سوی بالا در محل شیار زیرین سنگ قرار می گیرد و سنگ پلاک در جای خود محک می شد.
مهار کردن نما به این روش پس از مرحلۀ سنگ کاری صورت می گیرد. در این روش چند جای سنگ سوراخ شده و با استفاده از پیچ و رولپلاک و بستن پیچ به درون دیوار پشت و نصب رولپلاک در سوراخ ها جلوگیری از ریزش سنگ نما اجرا می شود.
۳-۱-مهار کردن نما توسط چسباندن سنگ به پشت سنگ پلاک
مهار کردن نما به این روش بسیار آسان بوده و نسبت به بقیۀ روش ها هزینۀ کمتری دربر دارد. مهار کردن نما یا مهار کردن نمای ساختمان به این روش در موردهایی خاص و البته به ندرت استفاده مورد استفاده قرار می گیرد.
در مهار کردن نما به این روش چسب سنگ مابین سنگ پلاک و دیوار ریخته می شود. ابعاد و ضخامت سنگ پلاک جهت جلوگیری از شاقولی یا تراز کردن سنگ پلاک بسیار موثر است.
در مهار نمای ساختمان جهت جلوگیری از ریزش سنگ نما از روشی به نام اسکوپ استفاده می شود. در اسکوپ سنگ جهت مهار کردن سنگ نما، شیاری در پشت سنگ توسط دستگاه فرز ایجاد می شود.
در مهار کردن نما به روش اسکوپ بعد از ایجاد شیار در پشت سنگ ،یک سیم آرماتور بندی مستحکم و سخت دور یک حاشیه قرار داده می شود. سیم آرماتور بندی پشت سنگ و از هر دو سمت به همدیگر تابونده می شود . هنگامی که سنگ در تراز قائم قرار می گیرد، زمان ریختن دوغآب به پشت سنگ می رسد.
دوغآب داغ در پشت سنگ با سیم آرماتور بندی با این دوغآب درآمیخته می شود و یک ساختار پیوسته پشت سنگ شکل می گیرد که استحکام بالایی دارد.
در این صورت احتمال افتادن سنگی که قبل از اسکوپ شل شده بود در جای خود ثابت می شود و دیگر نمی افتد و با این روش مهار کردن نمای ساختمان یعنی اسکوپ جلوگیری از ریزش سنگ نما حتمی می شود.
علت این است که سنگ در مقایسه با آجر با قدرت مکش ملات کمتری دارد و ملات کمتری جذب می کند.
در هرحال اسکوپ کاری موجب جلوگیری از ریزش سنگ نما می شود. البته همین موضوع در مهار کردن نمای ساختمان باعث می شود به گذشت زمان ملات خشک شود و چسبندگی لازم کاهش پیدا کند و خطر افتادن سنگ نیز می تواند ایجادشود.
مهار کردن نمای ساختمان با اسکوپ کاری خود دارای چندین روش مختلف است که مهمترین آنها را به طور خلاصه نام خواهیم برد.
الف) روش اول این است که یک قطعه سنگ مستطیلی شکل به پشت سنگ نما چسبانده می شود.
ب) از دیگر روش های اسکوپ بریدن قطعه هایی از سنگ دارای اندازۀ سه سانتی متری و داری ضخامتی که برابر با ضخامت خود سنگ است، می باشدکه پشت سنگ با
فاصله های متنوع به هم چسبانده می شوند. این یکی از آسان ترین و ارزان ترین روش های مهار سنگ نمای ساختمان توسط اسکوپ است.
مهار کردن نمای ساختمان به روش اسکوپ پیچ و رولپلاک روشی است که پس از اجرای سنگ نما و لزوماً نه همیشه بلکه هرگاه موقعیت خطرناکی پیش بیاید ، استفاده می شود.
این روش از مهار نمای نمای ساختمان همانطور که اسم این روش می توان برداشت کرد همین است که روی سنگ با یک دریل حداقل ۲ و حداکثر ۴ سوراخ روی سنگ ایجاد می شود.
در این روش از مهار نمای ساختمان پیچ و مهره ها از طریق سوراخ های ایجاد شده روی سنگ نما اتصال بین سنگ نما و دیوار استحکام بخشی می کنند.
مهار سنگ نما با سیم فلزی
در این روش مهار سنگ نمای ساختمان قبل از نصب سنگ بنا توسط نصاب سنگ نما ، روی لبه های سنگ با کمک یک دستگاه فرز شیار هایی اینجا شده و از سیم ها فلزی که معمولاً گالوانیزه هستند استفاده می کنند.
به این صورت که این سیم ها را به صورت ضربدری از درون این شیارها عبور می دهند.
زمانی که دوغآب ریخته می شود بدلیل وجود این سیم های گالوانیزه استحکام بیشتری ایجاد می شود و احتمال ریزش سنگ نمای ساختمان به حداق می رسد.
به دلایل مختلف گاهی اوقات سنگ نمای ساختمان شل شده و در نهایت اگر به سرعت اقدامی نکنید سنگ های شل می ریزند.
جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان باید با هدف مهار کردن نمای ساختمان صورت که روش هایی بسیار متنوع برای جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان وجود دارد که در بالا به مهمتری آنها پرداختیم .
مهم ترین علل ریزش سنگ نمای ساختمان کدام است ؟ ما باید جواب این سئوال را باید بدانیم تا با مهار کردن نما از ریزش سنگ نمای ساختمان بتوانیم جلوگیری کنیم. روش های مهم مهار کردن کدام هستند؟
جلوگیری ازریزش سنگ نمای ساختمان بعد از عملیات عمرانی نما و به مرور زمان و سردی گرمی هوا واستفاد از مصالح نا مرغوب سنگ نما لغزش کرد و نمای شمارا از زیبایی خارج میکند و بعد از مدتی باعث ریزش سنگ از نما میشود.
مهار کردن سنگ نمای ساختمان اگر دیر اجرا شود و یا اینکه با کیفیت بالا انجام نشود ساختمان دچار ریزش سنگ نما می شود. بنابران با اجرای مهار نمای ساختمان باید اصول استاندارد جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان رعایت شود .
جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان اگر به درستی صورت نگیرد و مهار کردن نمای ساختمان اجرا نشود عواقب خطرناکی می تواند در انتظار ما باشد و ما باید منتظر دیدن نمای بی ریخت و زشت نمای ساختمان باشیم .
مهمتر از شکل گیری نمای زشت ساختمان خطر ریزش سنگ های نمای ساختمان بر روی انسان ها باشیم که می تواند خطرات جانی جدی ایجاد شود.
جلوگیری از ریزش سنگ نمای یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید اجرا شود. ریزش سنگ نمای ساختمان دلایل متعددی دارد که لازم است آنها را بدانیم تا بتوانیم از بهترین راه حل ممکن جهت جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان استفاده کنیم.
مهمترین دلایل ریزش سنگ نمای ساختمان عبارتند از موارد زیر:
استفاده از مصالح بی کیفیت ساختمانی
تغییر فصل و درنتیجه گرم و سرد شدن سنگ های ساختمانی که انبساط و انقباض ایجاد شده می تواند باعث تولید تنش (Tension) های داخلی شده که با گذشت زمان باعث ریزش سنگ نما می شود.
وجود ساختمان ساخته شده در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد زیاد یا ترافیک های سنگین که می تواند به دلیل لرزش های ساختمانی سنگ نمای ساختمان را شل کند.
رطوبت در ساختمان
درجۀ حرارت های متغیر و …
جهت جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان باید از بهترین روش های ممکن استفاده کرد. روش استاندارد و اصولی پیچ و رولپلاک می تواند در اغلب موارد بهترین گزینۀ ممکن و مورد استفاده باشد.